Litterarum, fira d'espectacles literaris

Fira del Llibre Ebrenc

Què és la Fira del Llibre Ebrenc?

La Fira del Llibre Ebrenc vol ser el punt de trobada de totes aquelles persones que produeixen, editen, promocionen, venen o llegeixen llibres fets per autors o entitats de les terres ebrenques o que són de temàtica ebrenca.

L’objectiu és aglutinar el màxim fons de llibres antics i moderns, el màxim nombre d’autors, de llibreters i d’entitats i centres d’estudis de les Terres de l’Ebre per tal de fomentar el llibre fet al territori.

Les diverses activitats estan pensades per crear un debat sobre l’estat actual i futur del llibre ebrenc a partir de les diferents figures que hi estan vinculades, com ara poden ser els centres d’estudis i les entitats culturals, els autors, els llibreters, les administracions, associacions o gremis professionals i que entre totes s’analitzin els punts en comú, les diferències, els pros i els contres.

Entre els diversos actes destaquen les taules rodones que es faran durant tot el dia, en les quals hi participaran les diferents figures que participen en tot el procés de producció dels llibres.

Hi haurà estands on els llibreters podran vendre llibres i les editorials, associacions, centres d’estudis, administracions i gremis professionals faran difusió de les seues activitats i material.

Per apropar els autors als lectors s’ha pensat fer una activitat que serveixi perquè es coneguin i per intercanviar opinions. “Signa’m lo llibre” portarà autors que signaran i parlaran sobre els seus llibres als lectors que s’hi apropin.

L’objectiu de la Fira del Llibre i l’Autor Ebrencs es esdevenir la trobada anual de tots els autors, editors, llibreters, distribuïdors, entitats culturals, centres d’estudis, lectors i públic en general, on es farà difusió de totes les obres i els autors ebrencs, i on es podrà adquirir qualsevol llibre d’autor o de temàtica que pertanyi a les comarques ebrenques; per la qual cosa, la Fira intentarà aglutinar el màxim fons de llibres antic i modern possible en aquesta línia.

A més a més, s’analitzaran a través de taules redones tots els temes que afectin les parts implicades en la indústria cultural del llibre ebrenc i, així, es reflexionarà de manera col·lectiva sobre la situació d’aquesta indústria.

I com que s’ha de pensar en el futur, la Biblioteca Comarcal organitzarà una activitat anomenada “Conta’m un conte” adreçada als més petits, en la qual es contaran contes i llegendes de les Terres de l’Ebre amb col·laboracions amb entitats educatives.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest