Litterarum, fira d'espectacles literaris

Fira del Llibre Ebrenc

«La cuina a la literatura i del llibre a la taula» tema central de la tretzena Jornada del Llibre Ebrenc 2016

FIRA LLIBRE EBRENC

L’escriptora Coia Valls i Juanjo Roda, director de la col·lecció La Teca d’Onada Edicions seran, els protagonistes de la taula, moderada per l’Institut Ramon Muntaner

L’objectiu de la jornada és analitzar com a través de la literatura es poden conèixer els usos i costums culinaris d’èpoques diferents i d’espais territorials diversos, i com la cuina i el menjar sovint es converteixen en protagonistes de pes en les trames de moltes històries que ens arriben de la mà de la literatura.

La jornada, que clourà la Fira del Llibre Ebrenc 2016, es realitza des del 2005 i és una clara aposta de la Fira per debatre i exposar punts de vista d’autors ebrencs amb autors de la resta de territoris de parla catalana, per analitzar temes conjuntament i traure’n conclusions que facin avançar el món professional del llibre a les comarques centrals dels Països Catalans. Per aquesta jornada han passat tàndems d’autors com Martí Gironell i Miquel Esteve, Andreu Carranza i Francesc Serés, Joan Barril i Jesús M. Tibau, entre altres.

La dotzena Jornada del Llibre Ebrenc tindrà lloc el proper diumenge 29 de maig a les 13.15 hores i consistirà en una taula rodona que moderarà la directora de l’Institut Ramon Muntaner, Maria Carme Jiménez, i hi intervindran l’escriptora tarragonina Coia Valls, autora de La cuinera, una novel·la històrica en què el món culinari hi és molt present, i el director de la col·lecció La Teca d’Onada Edicions, Juanjo Roda, una col·lecció que va més enllà del mer receptari de cuina. Amb aquesta taula rodona es clourà la Fira del Llibre Ebrenc, instal·lada durant tres dies en una gran carpa situada a la plaça de la Cultura de Móra d’Ebre, on al marge de les presentacions de les principals novetats editorials, s’habilitarà una llibreria única amb més de 2.000 títols diferents de temàtica ebrenca o relacionats amb les Terres de l’Ebre i la seua àrea d’influència. En l’organització de la Fira del Llibre Ebrenc té un protagonisme especial l’Institut Ramon Muntaner (IRMU). Dins d’aquesta gran llibreria hi aporta més d’un centenar de títols, entre els quals hi ha també publicacions periòdiques en la secció especial anomenada supermercat de revistes ebrenques. Entre les vint-i-cinc presentacions presencials de llibres que es faran en el transcurs dels dies de Fira, quatre corresponen a llibres editats per centres d’estudis del territori. Tota una acció de promoció de les publicacions de recerca, que és un dels pilar de l’Institut Ramon Muntaner com a servei als centres d’estudis.

La Fira del Llibre Ebrenc és un punt de trobada de totes les persones que produeixen, editen, promocionen, venen o llegeixen llibres fets per escriptors o entitats de les Terres de l’Ebre o que són de temàtica ebrenca, i les presentacions de llibres en són un dels aspectes més importants. Està organitzada per l’Ajuntament de Móra d’Ebre, Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, Institut Ramon Muntaner i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Compta amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes, Diputació de Tarragona i Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest

Els comentaris estan tancats.