Litterarum, fira d'espectacles literaris

Fira del Llibre Ebrenc

La Fira del Llibre Ebrenc omple el centre de Móra d’Ebre de llibres ebrencs gegants

FIRA LLIBRE EBRENC

Amb l’objectiu de treure la literatura al carrer i apropar els autors de les Terres de l’Ebre a la societat, la Fira del Llibre Ebrenc ha inaugurat aquest dimarts, a l’avinguda de les Comarques Catalanes de Móra d’Ebre, l’exposició «Llibres al carrer». Es tracta d’una mostra que es va iniciar el 2013 amb sis autors a través d’una votació popular a les xarxes socials de la Fira, i que s’ha ampliat enguany amb deu autors més a través d’una campanya a la qual s’hi han adherit deu biblioteques del territori (Amposta, Alcanar, Tortosa, Santa Bàrbara, Sant Carles de la Ràpita, Roquetes, Flix, Ulldecona, Gandesa i Móra d’Ebre), les quals han demanat als seus usuaris a les xarxes socials que votin quin és per a ells el llibre més representatiu de diversos autors ebrencs.

En total, en aquesta campanya treballada entre la Fira i les biblioteques, hi han participat 222 persones i els llibres escollits han estat: Blaus, de Zoraida Burgos; La dansada, de Carme Meix; Paraula de dona, de Cinta Mulet; Córrer la taronja, 1979-2001, d’Albert Roig; Postres de músic, de Jesús M. Tibau; Quaderns deltaics, de Josep Igual; La ciutat invisible, d’Emili Rosales; El joc de Sade, de Miquel Esteve; Primavera, estiu, etcètera, de Marta Rojals, i La nostra vida vertical, de Yannick Garcia. Deu llibres que se sumen als sis ja triats el 2013: Terres de l’Ebre de Sebastià Juan Arbó, Benissanet d’Artur Bladé Desumvila, L’ombra rogenca de la lloba de Gerard Vergés, Camí de sirga de Jesús Moncada, Sabó moll de Francesca Aliern i Impremta Babel d’Andreu Carranza.

Concretament, l’exposició, inaugurada avui com un dels actes preludi del Sant Jordi i dins la Setmana Cultural de Móra d’Ebre 2015, són les setze cobertes de mida gegant (140 x 90 cm) d’aquests llibres instal·lades a peu de carrer. S’ha triat l’avinguda de les Comarques Catalanes perquè és un dels carrers més cèntrics i transitats per la gent del municipi i la comarca i d’aquesta manera s’aconseguirà més ressò social de la iniciativa. «Aquesta exposició va molt en la filosofia de la Fira del Llibre Ebrenc d’omplir el carrer de llibres i literatura i ho vol fer en una data tan significada com Sant Jordi, un mes i mig abans del cap de setmana de la Fira i Litterarum», assenyala el director de la Fira, Albert Pujol, el qual també es mostra molt satisfet de la implicació de les deu biblioteques que han participat en la campanya coincidint precisament amb l’Any de les Biblioteques. Durant la inauguració de l’exposició, després dels parlaments de Maria Josep Clua, directora de la Biblioteca Comarcal, i Joan Piñol, alcalde, s’ha llegit un fragment de cadascun dels llibres escollits davant de la coberta corresponent per part de diversos usuaris de la biblioteca de la població.

«Llibres al carrer» estarà instal·lada a l’avinguda de les Comarques Catalanes de Móra d’Ebre fins al 3 de maig i posteriorment es tornarà a muntar durant la Fira del Llibre Ebrenc i Litterarum, els dies 5, 6 i 7 de juny.

La Fira del Llibre Ebrenc està organitzada pel Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, l’Ajuntament de Móra d’Ebre i l’Institut Ramon Muntaner, i Litterarum, fira d’espectacles literaris, per l’Ajuntament de Móra d’Ebre i la Institució de les Lletres Catalanes.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest

Els comentaris estan tancats.