Litterarum, fira d'espectacles literaris

Fira del Llibre Ebrenc

La marca Llibre Ebrenc guanya presència tot l’any a les llibreries després de l’èxit de la Fira del Llibre Ebrenc

FIRA LLIBRE EBRENC

L’IRMU i els llibreters fan un balanç positiu d’una fira en la qual s’han venut més de 600 exemplars, amb una facturació d’uns 8.000 euros

Els llibreters de la Fira del Llibre Ebrenc, Bassa de Móra d’Ebre i Viladrich de Tortosa, fan una valoració molt positiva d’aquesta tretzena edició que va tancar portes diumenge passat i que es calcula que va tenir uns 4.000 visitants. Durant els tres dies de fira s’han venut més de 600 exemplars amb una facturació superior als 8.000 euros. Però més enllà de les xifres econòmiques, els llibreters destaquen sobretot la bona entesa entre ells i amb l’organització de la fira. «La sensació de conjunt és molt bona. Ens entenem, col·laborem i ens trobem molt a gust. La feina es reparteix i la predisposició de tothom és força bona», apunta Rafel Rovira de la llibreria Viladrich de Tortosa.

«La fórmula de la llibreria única es confirma com un encert, penso que tots, autors, organitzadors, clients i llibreters, ens hi sentim molt còmodes», assenyala per la seua banda Sergio Bassa de la llibreria Bassa de Móra d’Ebre, que ha aprofitat per aplaudir la col·laboració de la Unió de Botiguers de la capital de la Ribera d’Ebre amb Litterarum. «Penso que és una iniciativa que es podria fer extensible a altres municipis», afegeix Bassa.

Aquestes dues llibreries que, juntament amb la Serret de Vall-de-roures, formen part del lobby del llibre ebrenc continuen apostant per difondre la marca Llibre Ebrenc la resta de l’any. Així, als seus respectius establiments es troben en un lloc molt visible els llibres d’autors o temàtica de les Terres de l’Ebre i de la seua àrea d’influència, i a més continuen repartint les enganxines amb la marca. És la seua contribució al fet que els llibres ebrencs no només es venguin per Sant Jordi i per la Fira del Llibre Ebrenc, sinó també la resta de l’any. Cosa que ha afavorit també la reedició de clàssics ebrencs.

També l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), coorganitzador de la Fira, ha fet un balanç molt positiu d’aquest esdeveniment literari en el qual els llibres i les publicacions dels centres d’estudis tenen una presència clau. «Des de l’IRMU pensem que hem creat entre tots un bon espai de col·laboració i que tots contribuïm al fet que sigui àgil i agradable», apunta la directora de l’IRMU, Maria Carme Jiménez, tot assenyalant que ara cal treballar el fons de llibres per tenir al més aviat possible un catàleg digital actualitzat i en línia perquè la gent hi pugui accedir i fer-hi comandes.

La Fira del Llibre Ebrenc és un punt de trobada de totes les persones que produeixen, editen, promocionen, venen o llegeixen llibres fets per escriptors o entitats de les Terres de l’Ebre o que són de temàtica ebrenca, i les presentacions de llibres en són un dels aspectes més importants. Està organitzada per l’Ajuntament de Móra d’Ebre, Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, Institut Ramon Muntaner i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Compta amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes, Diputació de Tarragona i Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest

Els comentaris estan tancats.