Litterarum, fira d'espectacles literaris

Fira del Llibre Ebrenc

Litterarum commemorarà el 1714 amb l’espectacle “Victus”, amb Sílvia Bel i la presència d’Albert Sánchez Piñol

ESPECTACLES 2014

L’organització de Litterarum, fira d’espectacles literaris —impulsada per la Institució de les Lletres Catalanes i l’Ajuntament de Móra d’Ebre—, que se celebrarà del 30 de maig a l’1 de juny a Móra d’Ebre, ja té enllestida la programació de la que serà la seua setena edició; una edició en la qual hi participaran companyies de Catalunya, les Illes Balears i Andorra. Entre els espectacles que s’hi podran veure, destaca el recital historicomusical Victus: del mal que van fer aquells soldats, interpretat per Sílvia Bel, Carles Beltran i Llúcia Vives, el qual comptarà amb la presència i participació especial de l’escriptor Albert Sánchez Piñol.

La celebració de l’Any Vinyoli també serà ben present a Litterarum 2014. Així, dos dels espectacles que s’hi representaran són basats en l’obra literària de Joan Vinyoli i, a més, s’estrenaran a Litterarum: Cremades d’últim grau, d’Aina Huguet, i Esperit de Vinyoli, amb Sílvia Comes i Sílvia Bel Fransi.

D’altra banda, quatre de les companyies participants són o tenen participació d’artistes de les Terres de l’Ebre. Així, hi destaquen la projecció del curtmetratge La gallina, de l’ulldeconenc Manel Raga; la música d’arrel tradicional de Riu en So, en una creació centrada en poemes de Gerard Vergés, o l’espectacle Empremtes, basat en l’obra Camí de sirga de Jesús Moncada i que es realitzarà per primera vegada en un llagut al riu Ebre.

Paral·lelament, l’organització de Litterarum acaba d’obrir el període d’inscripció per a programadors, que restarà obert fins al dia 28 de maig. Tots els interessats poden contactar mitjançant el correu electrònic a professionals@litterarum.cat. L’objectiu és que un centenar de programadors visitin la fira d’espectacles literaris, tot superant els 70 que ho van fer l’any passat, amb la intenció d’augmentar també el nombre de contractacions del 2013.

Litterarum, fira d’espectacles literaris està organitzada per l’Ajuntament de Móra d’Ebre i la Institució de les Lletres Catalanes, i se celebra en paral·lel a la Fira del Llibre Ebrenc, organitzada pel Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, l’Ajuntament de Móra d’Ebre i l’Institut Ramon Muntaner, la qual enguany arribarà a la seua onzena edició.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest

Els comentaris estan tancats.