Litterarum, fira d'espectacles literaris

Fira del Llibre Ebrenc

Litterarum encetarà una secció d’audiovisual literari aquest 2014

ESPECTACLES 2014

Des de fa uns quants anys l’organització de Litterarum, fira d’espectacles literaris de Móra d’Ebre treballava la possibilitat d’incloure una secció audiovisual literari dins de la programació. El passat 2013 va descobrir el projecte del curtmetratge La gallina, del director ulldeconenc Manel Raga, inspirat en el conte homònim de Mercè Rodoreda que forma part del recull La meva Cristina i altres contes (1967), el qual aquest 2014 ha recollit diversos premis i reconeixements com són l’Òpera Prima al millor curtmetratge del Col·legi de Directors i Directores de Cinema de Catalunya, finalista als Premis Gaudí 2014 i nominat als Goya 2014, a més de participar en competició oficial a la Biennal de Venècia 2013, entre altres.

 

Litterarum va donar suport al projecte des de l’inici del micromecenatge que va obrir el seu director per poder finalitzar-ne la creació, sempre pensant que la fira d’espectacles literaris de Móra d’Ebre podria ser la plataforma perfecta perquè es pogués continuar projectant i programant en municipis i iniciatives literàries d’arreu dels territoris de parla catalana. Amb aquest objectiu, el dissabte 31 de maig a les 18 h, a La Llanterna Teatre, es realitzarà la projecció i el debat posterior amb el director Manel Raga i l’actriu principal, la també ebrenca Sílvia Sabaté.

 

SINOPSI

La gallina – Manel Raga – Ficció – 17 minuts

Un nen que deixa de ser nen, una mare que se’n va per sempre i un pare que no deixa mai de posseir-la, més enllà de la vida. La gallina és un desig que persisteix en el temps, és una rutina devastadora que emmalalteix fins a convertir-se en la mort. Adaptació del conte La gallina, de Mercè Rodoreda, que naix durant el Màster en Direcció Cinematogràfica de l’ESCAC. En podeu veure el tràiler a http://vimeo.com/10401341.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest