Litterarum, fira d'espectacles literaris

Fira del Llibre Ebrenc

Litterarum s’apropa als programadors ebrencs amb una jornada professional en la qual se’ls avançaran les novetats d’enguany

LITTERARUM

Tindrà lloc el 3 de maig als Serveis Territorials de Cultura a Tortosa i s’hi donaran a conèixer els espectacles programats a Litterarum 2016

Litterarum, fira d’espectacles literaris de Móra d’Ebre, ha organitzat enguany una jornada de treball prèvia a la fira adreçada als programadors de les Terres de l’Ebre: la Jornada Litterarum per a programadors ebrencs que tindrà lloc el proper 3 de maig a la seu dels Serveis Territorials de Cultura de les Terres de l’Ebre, a Tortosa, i que té l’objectiu d’apropar una mica més Litterarum als programadors del territori, és a dir, als organitzadors de festivals i d’activitats literàries i culturals, gestors o responsables d’espais culturals, els regidors de cultura i dinamitzadors culturals, entre altres. En aquesta trobada, en la qual s’espera que hi assisteixin una trentena de programadors i en la qual també hi participarà el director dels Serveis Territorials de Cultura a l’Ebre, Ferran Bladé, el director de Litterarum, Albert Pujol, presentarà als programadors ebrencs els espectacles literaris que enguany es representaran a la fira d’espectacles literaris, mentre que responsables de l’empresa Taleia Cultura, l’encarregada de la programació artística de la fira, els explicaran els avantatges econòmics, artístics i de gestió que s’ofereixen en el marc de la fira a l’hora de fer contractacions.

“Litterarum sobretot es coneix pels espectacles literaris que programa, però té una vessant professional que volem remarcar. Aquesta fira pot ser molt útil per als programadors que tenim al territori i de vegades això no es coneix prou”, afirma el director de la fira, Albert Pujol. En aquesta Jornada Litterarum per a programadors ebrencs, l’escenògrafa ebrenca Maria Pons també explicarà l’espectacle literari especial Visitacions, un espectacle que va crear per encàrrec de la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya, per donar a conèixer el projecte de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l’Ebre i que ara ha adaptat i professionalitzat per representar-lo a Litterarum 2016. Visitacions és una reinterpretació del mite de la Cucafera de Tortosa a través de la cursa del cresol de Prat de Compte, el joc de la morra de Sant Carles de la Ràpita i el toc dels llaguters de la Ribera d’Ebre, jugant amb textos literaris de Jesús Moncada i altres escriptors ebrencs. L’obra de Pons és un exemple de com els espectacles literaris que es presenten a Litterarum es poden adaptar a nous espais i canviar de format, segons el lloc on s’hagin de representar. A més, és una obra que pot interessar molt als programadors de les Terres de l’Ebre perquè al marge del seu contingut artístic i literari serveix per difondre el patrimoni cultural immaterial del territori.

La Fira del Llibre Ebrenc està organitzada pel Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, l’Ajuntament de Móra d’Ebre, l’Institut Ramon Muntaner i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. I Litterarum per l’Ajuntament de Móra d’Ebre i la Institució de les Lletres Catalanes.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest

Els comentaris estan tancats.