Litterarum, fira d'espectacles literaris

Fira del Llibre Ebrenc

Grafit literari pels 10 anys de la Fira del Llibre Ebrenc

FIRA LLIBRE EBRENC

Móra d’Ebre commemora el desè aniversari de la Fira del Llibre Ebrenc amb un grafit literari de 50 metres quadrats a una paret de la plaça de la Cultura

Enguany la Fira del Llibre Ebrenc de Móra d’Ebre arriba al seu desè aniversari i per commemora-ho, els organitzadors, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, l’Ajuntament de Móra d’Ebre i l’Institut Ramon Muntaner, van convocar un concurs de grafit per crear un grafit literari que il·lustrés d’alguna manera la passió pel llibre i que a l’hora ajudés a captar l’interès cap a la fira d’altres públics.

“La gent que fa grafits i els seus seguidors també tenen una sensibilitat i un interès especial per la cultura, i en aquest sentit creiem que el concurs de grafit ha sigut un bon altaveu per a la nostra fira”, argumenta el seu director, Albert Pujol.

Al concurs s’hi han presentant set artistes: Albert Bonet (Riba-roja d’Ebre, 1996), Carles Oriol (Móra d’Ebre, 1990), Jordi Costa (Gandesa, 1986), Ramon Galup (Barcelona, 1975), Raquel Gómez (Barcelona, 1975) i Xavier Oliach, Gaser (Reus, 1985) i nou obres. Aquesta setmana el jurat integrat entre altres, pel director de la Fira, Albert Pujol, el director de Lo Pati-Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, Blai Mesa, i la regidora de Cultural de l’Ajuntament de Móra d’Ebre, Montse Pineda, ha escollit com a guanyador Xavier Oliach, Gaser de Reus. La seua obra es diu Sediments literaris i escenifica un món imaginari on els llibres són els protagonistes. N’hi ha que volen com ocells, d’altres que s’apilen com una columna de coneixement i fins i tot un que representa l’aixopluc d’una tenda de campanya. També hi surten personatges llegint. A més el dibuix, molt ric en detalls, també incorpora una imatge de la façana fluvial de Móra d’Ebre amb el pont de les arcades. El jurat ha valorat la integració de la seua proposta a la plaça de la Cultura de Móra d’Ebre i el fet que sigui una obra per a totes les edats. “Transmet el missatge que volíem, el d’iniciar els joves a la lectura i consolidar els grans”, argumenta Pujol.

L’autor, Gaser, té una llarga trajectòria en l’àmbit de l’art urbà i entre altres ha dissenyat i pintat la nova imatge del Mercat del Carrilet de Reus, també ha participat juntament amb sis artistes europeus més en la decoració de l’estació de ferrocarril Durlach al centre nostàlgic de la ciutat alemanya de Karlsruhe. L’any passat va ser un dels artistes seleccionats a la primera edició del Festival d’Art Urbà Fahr, impulsat per Lo Pati-Centre d’Art de les Terres de l’Ebre i va pintar l’espectacular mural de l’àvia que es pot veure a la travessia urbana de la N-340 al seu pas per l’Aldea.

El mural Sediments literaris de Gaser s’inaugurarà el proper divendres 24 de maig, en un acte públic en el qual també es farà un reconeixement especial a tots els xiquets de Móra d’Ebre nascuts el 2004, l’any que es va celebrar la primera edició de la Fira del Llibre Ebrenc.

graftit2013

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest

Els comentaris estan tancats.