Litterarum, fira d'espectacles literaris

Fira del Llibre Ebrenc

Ramon Llull, Montserrat Roig, Vicent A. Estellés o Mercè Rodoreda són els escriptors destacats en què s’inspiren els espectacles de Litterarum 2016

LITTERARUM

S’estrenaran les creacions musicoliteràries de Maria Cabrera & Bikimel i Jordi Llavina & David Carabén i l’acció literària «Visitacions» de Maria Pons amb textos de clàssics ebrencs

Litterarum, la novena fira d’espectacles literaris de Móra d’Ebre, que se celebrarà del 27 al 29 de maig a Móra d’Ebre, tot coincidint amb la tretzena edició de la Fira del Llibre Ebrenc, ja té pràcticament tancada la programació d’aquest 2016 i ja podem avançar que Ramon Llull, Montserrat Roig, Vicent Andrés Estellés, Mercè Rodoreda, Empar Moliner o Blai Bonet són alguns dels escriptors que destaquen en els espectacles d’enguany. La fira té com a objectiu que el públic gaudeixi de la literatura a través d’espectacles de disciplines diverses i, com cada any, seran inspirats en escriptors en llengua catalana representatius de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears.

Les dues creacions musicoliteràries fruit de les residències creatives entre Maria Cabrera i Bikimel i Jordi Llavina i David Carabén a Móra d’Ebre, com a espectacles d’estrena, tindran un protagonisme destacat. L’objectiu d’aquestes residències d’experiència ebrenca és posar en contacte un poeta i un músic, tots dos amb projecció important arreu del país, per tal que creïn un espectacle literari inspirat i gestat a la vora de l’Ebre. Estrenar espectacles literaris a partir d’escriptors contemporanis és un dels grans objectius que Litterarum inicia aquest 2016 i que repetirà en edicions successives.

En clau ebrenca, s’ha escollit per representar-se l’acció literària Visitacions, creada per l’artista i escenògrafa ebrenca Maria Pons. Una obra que abraça diversos elements del patrimoni cultural immaterial de les Terres de l’Ebre com ara el joc de la morra de la Ràpita, les curses del cresol de Prat de Comte i el toc del corn dels llaguters de Móra d’Ebre per recrear el mite de la cucafera de Tortosa a partir de textos d’autors com són Jesús Moncada o Sebastià Juan Arbó. Visitacions s’ha modificat sense perdre l’essència del que va encarregar fer la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya per donar a conèixer el patrimoni immaterial de les Terres de l’Ebre, i ara se n’ha fet una versió revisada i professionalitzada per presentar-la amb l’assessorament de Litterarum.

Litterarum, fira d’espectacles literaris arriba enguany a la novena edició i se celebrarà del 27 al 29 de maig, tot coincidint en dates amb la Fira del Llibre Ebrenc a Móra d’Ebre. Està organitzada per l’Ajuntament de Móra d’Ebre i la Institució de les Lletres Catalanes, mentre que la Fira del Llibre Ebrenc l’organitzen l’Ajuntament de Móra d’Ebre, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, l’Institut Ramon Muntaner i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest

Els comentaris estan tancats.